Image Alt
Events

Zondag 23 augustus 2020

eMTB wedstrijd

 

 

 

 

 

 

Geen rondjes in de Hotond Arena, maar een lus van bijna 35 kilometer doorheen het natuurschoon van de Vlaamse Ardennen: onze manche van de eMTB Challenge ondergaat in 2020 een stevige metamorfose.

Een doordacht batterijbeheer wordt de sleutel in onze vernieuwde eMTB Challenge, ook in 2020 georganiseerd in samenwerking met BMB/FMB. De deelnemers (opgedeeld in de categorieën -25 km/u en -45 km/u; enkel gehomologeerde ebikes worden toegestaan) starten omstreeks 10u in groep. Gooi niet meteen alle riemen los: de brede paden in de eerste wedstrijdhelft nodigen dan wel uit tot heel snel gaan, maar hou nog wat reserve, want het meest veeleisende gedeelte voor uw batterij en uw benen komt pas in de tweede wedstrijdhelft.

Na de flank van de Taaienberg en de kasseien van Berg Ten Houtte komt u in het Muziekbos terecht, waar u onder meer op de technische tracks in het speelbos van ‘Mijnheer Dokteur’ kan bewijzen hoezeer u uw elektrisch ondersteunde fiets onder bedwang hebt. Nadien gaat het hek helemaal van de dam, want de hellingen en afdalingen volgen elkaar zonder tussenpauzes op, met als toetje op de taart de ellenlange slotbeklimming naar het Hotond Sporthotel. Wie heeft genoeg reserve gehouden om hier de kloof te slaan?

 

      
Locatie: Vlaamse Ardennen
Datum: Zondag 23 augustus 2020
Start: Circa 10u
Categorieën: -25 km/u en -45 km/u (speed pedelec)
Adres: Hotond Sporthotel, Zandstraat 4, 9690 Kluisbergen